International Tai Chi Seminar – Master Yang Jun

We are excited to invite you to an exceptional Tai Chi Seminar led by the esteemed Master Yang Jun, the 5th lineage-holder of the Yang Family style, aimed at enhancing understanding of Tai Chi Chuan through the refinement of the Traditional Hand Form. It will take place from September 14-16, 2024, in the beautiful city of Baia Mare, Romania.

Event Details:
• Location: Baia Mare, Romania
• Dates: September 14 – 16, 2024
• Schedule:
– September 14, 15: 9:00 to 12:00 and 15:00 to 17:00 @ Colegiul Economic Nicolae Titulescu, Str. Progresului nr. 45
– September 16: 9:00 to 12:00 and 14:00 to 16:00 @ Centrul Universitar Nord – UTCN, Str. Victor Babeș nr. 62A

• Nearby airports: Baia Mare airport (BAY) 10 km, Cluj Napoca airport (CLJ) 140 km

Requirements:
Basic knowledge and experience in practicing the Yang style Traditional Long Form.

Register Now: Contact yangtaichibm@gmail.com or ciprian.ghise@gmail.com to secure your spot.

Tai Chi Chuan (太極拳; pinyin: tàijíquán; Wade-Giles: t’ai chi ch’üan) este denumirea unui set de exerciții, bazate pe tehnici marțiale, care se practică în prezent mai ales pentru efectele benefice asupra sănătății și pentru starea de bine psihologică.

Emblematic pentru Tai Chi Chuan este parcurgerea unor secvențe de mișcări într-o manieră lentă, relaxată, cu gesturi fluide care exprimă grație și echilibru, cu o atitudine liniștită și senină. Adesea practicanții pot fi văzuți în grupuri în parcuri sau în natură, fapt care subliniază intenția de armonizare cu universul.

Tradiție

De un rafinament deosebit,  această artă este rezultatul contribuției mai multor generații de maeștri cu înclinație spre detaliu. Avem astăzi un sistem teoretic remarcabil care descompune, explică și corectează mișcarea din perspectiva stabilității și eficienței dinamice. Tai Chi Chuan este înregistrat în patrimoniul cultural imaterial al Chinei și propus pentru cel mondial UNESCO.

Integrând  arta marțială și filozofia, Tai Chi Chuan este cea mai frumoasa cale de împăcare a necesității obiective de depășire a provocărilor vieții cu nevoia spirituală de găsire a echilibrului interior, surprinsă în conceptul daoist wuwei.

Artă marțială

Aspectul exterior relaxat al acestor exerciții ascunde pentru necunoscători esența marțială. Maestrul Chen Zhenglei spunea într-un interviu: “Unii oameni înțeleg greșit acest lucru și cred că Tai Chi este doar lent și relaxat și este pentru oameni bătrâni, pentru a se menține în formă. […] A fi relaxat și a practica lent sunt metode, nu obiective.” Doar cu această practică antrenamentul marțial nu este complet, metoda fiind menită să creeze obișnuințe corecte de postură și unificarea intenției cu mișcarea, respectiv o bună corelare între părțile corpului.

În înțelesul marțial, principiile directoare ale Tai Chi Chuan sunt cele care guvernează dualul Yin și Yang, și respectiv cele 5 elemente (metal, foc, lemn, pământ, apă). În lumina relației complementare yin / yang sunt asumate mecanismele prin care elementul moale îl controlează pe cel tare și suplul poate genera forță. Cele cinci elemente evocă modul în care practicantul se raportează la cele patru direcții pentru regăsirea echilibrului, a centrului.